Servei Valencià d’Ocupació i Formació Servicio Valenciano de Empleo y Formación
Servei Valencià d’Ocupació i Formació Servicio Valenciano de Empleo y Formación
RESOLUCIÓ de 21 de juliol de 2016, de la directora general del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, per la qual es convoquen per a l’exercici 2016 subvencions destinades a fomentar la contractació de persones amb diversitat funcional en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, regulats en l’Ordre 7/2016 de 29 de juny, de la Conselleria d’Economia sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. [2016/5922]
RESOLUCIÓN de 21 de julio de 2016, de la directora general del Servicio Valenciano de Empleo y Formación, por la que se convocan para el ejercicio 2016 subvencio- nes destinadas a fomentar la contratación de personas con diversidad funcional en el ámbito territorial de la Comu- nitat Valenciana, regulados en la Orden 7/2016 de 29 de junio, de la Conselleria de Economía sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo. [2016/5922]
En el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de 7 de juliol de 2016, es va publicar l’Ordre 7/2016, de 29 de juny, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen les bases reguladores del programa de foment d’ocu- pació per a la contractació de col·lectius vulnerables.
L’article 10.3 de l’Orde 7/2016 estableix que cada convocatòria podrà comprendre algun o tots els programes de foment establits en aquesta i que així mateix determinarà els col·lectius de persones que resulten específicament destinatàries finals en cada cas.
Entre els programes regulats en l’Ordre 7/2016 figuren el Programa de foment de la contractació indefinida inicial de col·lectius vulnera- bles (entre els que l’article 3.1 inclou expressament les persones com a diversitat funcional) i el Programa de foment de la contractació de per- sones amb diversitat funcional severa, que comprén tant la contractació temporal com la conversió a indefinit de contractes temporals.
Per a la convocatòria d’aquestes subvencions hi ha crèdit disponible en la línia S7979000 del subprograma 322.51 Foment d’Ocupació, del Pressupost del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (d’ara en avant, SERVEF) per a 2016.
En virtut del que exposa i d’acord amb el que estableix l’article
160.4.b) De la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, resolc:
Primer. Convocatòria 2016
1. Convocar per a l’exercici 2016 les subvencions establides en el Programa de foment de la contractació indefinida inicial de persones amb diversitat funcional i el Programa de foment de la contractació de persones amb diversitat funcional severa, regulats en l’Orde 7/2016, de 29 de juny, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Produc- tius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen les bases reguladores del programa de foment d’ocupació per a la contractació de col·lectius vulnerables (DOCV 07.07.2016).
2. Aquestes subvencions es finançaran amb càrrec al capítol 4, codi de línia S7979000 del subprograma 322.51 Foment d’Ocupació, per un import global màxim de 1.400.000,00 euros, fons propis de la Gene- ralitat.
3. D’acord amb l’article 10.4 de l’Ordre 7/2016 la dotació pres- supostària de cada convocatòria serà objecte de territorialització pro- vincial, de forma proporcional al nombre de persones desempleades registrades en el SERVEF. En la seua aplicació, s’efectua la següent distribució provincial de crèdits, que tenen caràcter estimatiu:
Alacant: 539.980 euros
Castelló: 149.660 euros.
València: 710.360 euros.
4. L’alteració de la distribució de la dotació no necessitarà de nova convocatòria. No obstant això, aquesta alteració serà objecte de publica- ció en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana sense que tal publi- citat implique l’obertura d’un termini per a presentar noves sol·licituds ni l’inici de nou còmput de termini per a resoldre.
Segon. Objecte i àmbit
Aquesta convocatòria té per objecte la concessió de subvencions per a fomentar la contractació indefinida inicial de persones amb diversitat funcional, i també la contractació temporal i la conversió a indefinit de contractes temporals de persones amb diversitat funcional severa en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
Tercer. Beneficiaris
En el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de 7 de julio de 2016, se publicó la Orden 7/2016, de 29 de junio, de la Conselleria de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, por la que se establecen las bases reguladoras del programa de fomento de empleo para la contratación de colectivos vulnerables.
El artículo 10.3 de la Orden 7/2016 establece que cada convocatoria podrá comprender alguno o todos los programas de fomento estableci- dos en la misma y que asimismo determinará los colectivos de personas que resulten específicamente destinatarias finales en cada caso.
Entre los programas regulados en la Orden 7/2016 figuran el Pro- grama de fomento de la contratación indefinida inicial de colectivos vulnerables (entre los que el artículo 3.1 incluye expresamente a las personas como diversidad funcional) y el Programa de fomento de la contratación de personas con diversidad funcional severa, que com- prende tanto la contratación temporal como la conversión a indefinido de contratos temporales.
Para la convocatoria de estas subvenciones existe crédito disponible en la línea S7979000 del subprograma 322.51 Fomento de Empleo, del Presupuesto del Servicio Valenciano de Empleo y Formación (en adelante SERVEF) para 2016.
En virtud de lo expuesto y de acuerdo con lo previsto en el artí- culo 160.4.b) de la Ley 1/2015, de 6 de febrero, de la Generalitat, de Hacienda Pública, del Sector Público Instrumental y de Subvenciones, resuelvo:
Primero. Convocatoria 2016
1. Convocar para el ejercicio 2016 las subvenciones establecidas en el Programa de fomento de la contratación indefinida inicial de personas con diversidad funcional y el Programa de fomento de la contratación de personas con diversidad funcional severa, regulados en la Orden 7/2016, de 29 de junio, de la Conselleria de Economía Sostenible, Sec- tores Productivos, Comercio y Trabajo, por la que se establecen las bases reguladoras del programa de fomento de empleo para la contrata- ción de colectivos vulnerables (DOCV 07.07.2016).
2. Estas subvenciones se financiarán con cargo al capítulo 4, código de línea S7979000 del subprograma 322.51 Fomento de Empleo, por un importe global máximo de 1.400.000,00 euros, fondos propios de la Generalitat.
3. De acuerdo con el artículo 10.4 de la Orden 7/2016 la dotación presupuestaria de cada convocatoria será objeto de territorialización provincial, de forma proporcional al número de personas desempleadas registradas en el SERVEF. En su aplicación, se efectúa la siguiente dis- tribución provincial de créditos, que tienen carácter estimativo:
Alicante: 539.980 euros Castellón:149.660 euros. Valencia: 710.360 euros.
4. La alteración de la distribución de la dotación no precisará de nueva convocatoria. No obstante, dicha alteración será objeto de publi- cación en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana sin que tal publi- cidad implique la apertura de plazo para presentar nuevas solicitudes ni el inicio de nuevo cómputo de plazo para resolver.
Segundo. Objeto y ámbito
Esta convocatoria tiene por objeto la concesión de subvenciones para fomentar la contratación indefinida inicial de personas con diver- sidad funcional, así como la contratación temporal y la conversión a indefinido de contratos temporales de personas con diversidad funcional severa en el ámbito territorial de la Comunitat Valenciana.
Tercero. Beneficiarios
1. Podrà ser beneficiari de les ajudes qualsevol ocupador de natu- ralesa jurídica privada, inclosos els treballadors autònoms, amb àmbit d’actuació a la Comunitat Valenciana.
2. No podran obtindre la condició de beneficiari:
a) Les persones o entitats en què concórrega alguna de les prohibi- cions establides en els apartats 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; a este efecte, les entitats presentaran la corresponent declaració responsable.
b) Les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les societats civils, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica o patrimoni separat que, inclús no tenint per- sonalitat jurídica, poguera realitzar les actuacions subvencionables.
Quart. Persones destinatàries finals
1. Les persones destinatàries finals del Programa de foment de la contractació indefinida inicial són les persones amb diversitat funcio- nal, és a dir, les persones amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33 %, i també pensionistes de la Seguretat Social que tinguen reconeguda una pensió d’incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa; i pensionistes de classes passives que tinguen reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat.
2. Les persones destinatàries finals del Programa de foment de la contractació de persones amb diversitat funcional severa són les per- sones amb un grau de discapacitat intel·lectual o malaltia mental reco- negut igual o superior al 33 % o amb un grau de discapacitat física o sensorial reconegut igual o superior al 65 %. S’entendrà acreditada una discapacitat intel·lectual o malaltia mental igual o superior al 33 % en els casos d’incapacitat permanent total o absoluta en que concórrega una discapacitat de caràcter psíquic o malaltia mental i en els casos de pluridiscapacitat psíquica i física o sensorial igual o superior al 33 %.
3. Excepte en el supòsit de conversió a indefinit de contractes tem- porals, les persones destinatàries finals hauran d’haver romàs desem- pleades i inscrites com a demandants d’ocupació en els Centres Servef d’Ocupació fins a la seua contractació.
Cinqué. Accions subvencionables i quantia de la subvenció
1. En el cas de contractació indefinida inicial a jornada completa de persones amb diversitat funcional, l’import de la subvenció ascendirà a 7.338,24 € (en el cas de contractació de dones amb diversitat funcional víctimes de violència sobre la dona o de persones amb diversitat funci- onal severa, a 9.172,80 €).
2. En el cas de contractació temporal a jornada completa de perso- nes amb diversitat funcional severa per un període d’entre 3 i 9 mesos, l’import de la subvenció serà el resultat de multiplicar 764,40 euros pel nombre de mesos de manteniment del contracte.
3. En el cas de conversió a indefinit a jornada completa de contrac- tes temporals de persones amb diversitat funcional severa, l’import de la subvenció ascendirà a 9.172,80 €.
4. Els contractes a temps parcial de com a mínim 30 hores setma- nals (15 hores setmanals en el cas de persones amb diversitat funcional severa) resultaran subvencionables amb reducció proporcional de la subvenció.
5. L’import acumulat de les subvencions que es concedisquen a un ocupador per una mateixa persona treballadora no podrà superar l’im- port de la subvenció que, en proporció a la jornada de treball, haguera correspost per contractació indefinida inicial.
Sisé. Condicions de les accions subvencionables
1. La contractació o conversió a indefinit hauran d’efectuar-se en 2016, després de la publicació de la present convocatòria.
2. La contractació, tant indefinida com temporal, haurà de represen- tar un increment net de la plantilla de persones treballadores de l’enti- tat ocupadora en comparació amb la plantilla mitjana de les persones treballadores en situació d’alta en els trenta dies naturals anteriors a la celebració del contracte, o el seu manteniment quan el lloc haguera quedat vacant arran de la baixa voluntària, discapacitat sobrevinguda, mort, jubilació per motius d’edat o acomiadament disciplinari o per causes objectives no declarat improcedent de la persona treballadora.
1. Podrá ser beneficiario de las ayudas cualquier empleador de natu- raleza jurídica privada, incluidos los trabajadores autónomos, con ámbi- to de actuación en la Comunitat Valenciana.
2. No podrán obtener la condición de beneficiario:
a) las personas o entidades en las que concurra alguna de las pro- hibiciones establecidas en los apartados 2 y 3 del artículo 13 de la Ley 38/2003, de 17 de noviembre, General de Subvenciones; a tal efecto, las entidades presentarán la correspondiente declaración responsable.
b) las agrupaciones de personas físicas o jurídicas, públicas o priva- das, las sociedades civiles, las comunidades de bienes o cualquier otro tipo de unidad económica o patrimonio separado que, aun careciendo de personalidad jurídica, pudiera realizar las actuaciones subvencionables.
Cuarto. Personas destinatarias finales
1. Las personas destinatarias finales del Programa de fomento de la contratación indefinida inicial son las personas con diversidad fun- cional, es decir, las personas con un grado de discapacidad reconocido igual o superior al 33 %, así como pensionistas de la Seguridad Social que tengan reconocida una pensión de incapacidad permanente total, absoluta o gran invalidez; y pensionistas de clases pasivas que tengan reconocida una pensión de jubilación o de retiro por incapacidad per- manente para el servicio o inutilidad.
2. Las personas destinatarias finales del Programa de fomento de la contratación de personas con diversidad funcional severa son las perso- nas con un grado de discapacidad intelectual o enfermedad mental reco- nocido igual o superior al 33 % o con un grado de discapacidad física o sensorial reconocido igual o superior al 65 %. Se entenderá acreditada una discapacidad intelectual o enfermedad mental igual o superior al 33 % en los casos de incapacidad permanente total o absoluta en que concurra una discapacidad de carácter psíquico o enfermedad mental y en los casos de pluridiscapacidad psíquica y física o sensorial igual o superior al 33 %.
3. Salvo en el supuesto de conversión a indefinido de contratos tem- porales, las personas destinatarias finales deberán haber permanecido desempleadas e inscritas como demandantes de empleo en los Centros SERVEF de Empleo hasta su contratación.
Quinto. Acciones subvencionables y cuantía de la subvención
1. En el caso de contratación indefinida inicial a jornada comple- ta de personas con diversidad funcional, el importe de la subvención ascenderá a 7.338,24 € (en el caso de contratación de mujeres con diver- sidad funcional víctimas de violencia sobre la mujer o de personas con diversidad funcional severa, a 9.172,80 €).
2. En el caso de contratación temporal a jornada completa de perso- nas con diversidad funcional severa por un periodo de entre 3 y 9 meses, el importe de la subvención será el resultado de multiplicar 764,40 euros por el número de meses de mantenimiento del contrato.
3. En el caso de conversión a indefinido a jornada completa de contratos temporales de personas con diversidad funcional severa, el importe de la subvención ascenderá a 9.172,80 €.
4. Los contratos a tiempo parcial de al menos 30 horas semanales (15 horas semanales en el caso de personas con diversidad funcional severa) resultarán subvencionables con reducción proporcional de la subvención.
5. El importe acumulado de las subvenciones que se concedan a un empleador por una misma persona trabajadora no podrá superar el importe de la subvención que, en proporción a la jornada de trabajo, hubiera correspondido por contratación indefinida inicial.
Sexto. Condiciones de las acciones subvencionables
1. La contratación o conversión a indefinido deberán efectuarse en 2016, con posterioridad a la publicación de la presente convocatoria.
2. La contratación, tanto indefinida como temporal, deberá repre- sentar un incremento neto de la plantilla de personas trabajadoras de la entidad empleadora en comparación con la plantilla media de las personas trabajadoras en situación de alta en los treinta días naturales anteriores a la celebración del contrato, o su mantenimiento cuando el puesto hubiera quedado vacante a raíz de la baja voluntaria, discapa- cidad sobrevenida, muerte, jubilación por motivos de edad o despido disciplinario o por causas objetivas no declarado improcedente de la persona trabajadora.
3. La conversió a indefinit de contractes temporals de persones amb diversitat funcional severa haurà de tindre lloc durant els 6 primers mesos de la relació laboral.
Seté. Exclusions
Queden exclosos els supòsits següents:
a) Qualsevol modalitat contractual que no tinga caràcter indefinit (aquesta exclusió no s’aplicarà al Programa de foment de la contractació de persones amb diversitat funcional severa) o que tinga un període de prova igual o superior a 12 mesos; els contractes fixos discontinus i els contractes de servei de la llar familiar.
b) Contractes a temps parcial de menys de 30 hores setmanals (15 hores en el cas de persones amb diversitat funcional severa), amb inde- pendència del percentatge que representen sobre la jornada habitual.
c) Persones treballadores que hage finalitzat la seua relació laboral per mutu acord amb l’entitat ocupadora en els tres mesos previs a la contractació.
d) Contractes realitzats per empreses de treball temporal per a la posada a disposició de la persona treballadora en empreses usuàries en què prestaran els seus serveis.
e) Contractes realitzats per empreses que hagueren sigut excloses com a beneficiàries de programes d’ocupació.
f) Contractes realitzats per empreses sancionades en els dos anys anteriors a la presentació de la sol·licitud per la comissió d’infraccions greus o molt greus en matèria de prevenció de riscs laborals.
g) Relacions laborals de caràcter especial de l’article 2.1 de l’Estatut dels Treballadors.
h) Contractes en què l’entitat ocupadora o els càrrecs directius o membres dels òrgans d’administració de les empreses que revisten la forma jurídica de societat o de les entitats privades sense ànim de lucre, mantinguen amb la persona treballadora contractada una relació de cònjuge, ascendent, descendent o altres parents, per consanguinitat o afinitat, fins al segon grau, i les seues anàlogues en el cas de les parelles de fet.
Vuité. Forma i termini de presentació de sol·licituds
1. Les sol·licituds es formalitzaran en impresos normalitzats que es presentaran en la corresponent Direcció Territorial del SERVEF, sense perjuí de la seua presentació segons el que disposa la normativa de procediment administratiu comú. Així mateix podrà realitzar-se la presentació telemàtica de les sol·licituds a través de la web del SER- VEF (xxx.xxxxxx.xxx.xx), en l’enllaç «Sol·licitud Telemàtica» que hi ha associat a cada ajuda publicada; per a això, el sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d’entitat (persones jurídiques), o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), ambdós admesos per la seu electrònica de la Generalitat (xxxxx://xxxx.xxx.xx).
2. El termini per a la presentació de sol·licituds per a l’exercici 2016 s’iniciarà l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i finalitzarà el 20 de setembre de 2016. Amb caràcter addicional a aquest termini general, les sol·licituds hauran de presentar-se en el termini de dos mesos des de la contractació objecte de la subvenció.
Nové. Documentació que s’ha d’adjuntar a la sol·licitud
1. Les sol·licituds hauran d’adjuntar-se a la documentació següent:
a) Documentació identificativa del sol·licitant i, si és el cas, identi- ficació i acreditació del representant legal.
b) Dos exemplars de les dades de domiciliació bancària, segons model normalitzat.
c) Contracte de treball que dóna lloc a l’ajuda i la seua comunicació al centre SERVEF d’Ocupació.
d) Alta en la Seguretat Social del treballador contractat.
e) Declaració responsable de què la contractació no incorre en causa d’exclusió.
f) Declaració responsable del compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si és el cas, l’exemp- ció a aquesta obligació.
g) Declaració responsable sobre altres ajudes rebudes per als matei- xos costs subvencionals o el mateix fet subvencionable o de no haver
3. La conversión a indefinido de contratos temporales de personas con diversidad funcional severa deberá tener lugar durante los 6 prime- ros meses de la relación laboral.
Séptimo. Exclusiones
Quedan excluidos los siguientes supuestos:
a) Cualquier modalidad contractual que no tenga carácter indefinido (esta exclusión no se aplicará al Programa de fomento de la contratación de personas con diversidad funcional severa) o que tenga un periodo de prueba igual o superior a 12 meses; los contratos fijos discontinuos y los contratos de servicio del hogar familiar.
b) Contratos a tiempo parcial de menos de 30 horas semanales (15 horas en el caso de personas con diversidad funcional severa), con inde- pendencia del porcentaje que representen sobre la jornada habitual.
c) Personas trabajadoras que hubieran finalizado su relación laboral por mutuo acuerdo con la entidad empleadora en los tres meses previos a la contratación.
d) Contratos realizados por empresas de trabajo temporal para la puesta a disposición de la persona trabajadora en empresas usuarias en las que prestarán sus servicios.
e) Contratos realizados por empresas que hubieran sido excluidas como beneficiarias de programas de empleo.
f) Contratos realizados por empresas sancionadas en los dos años anteriores a la presentación de la solicitud por la comisión de infraccio- nes graves o muy graves en materia de prevención de riesgos laborales.
g) Relaciones laborales de carácter especial del artículo 2.1 del Estatuto de los Trabajadores.
h) Contratos en que la entidad empleadora o los cargos directivos o miembros de los órganos de administración de las empresas que revistan la forma jurídica de sociedad o de las entidades privadas sin ánimo de lucro, mantengan con la persona trabajadora contratada una relación de cónyuge, ascendiente, descendiente o demás parientes, por consangui- nidad o afinidad, hasta el segundo grado, y sus análogas en el caso de las parejas de hecho.
Octavo. Forma y plazo de presentación de solicitudes
1. Las solicitudes se formalizarán en impresos normalizados que se presentarán en la correspondiente Dirección Territorial del SERVEF, sin perjuicio de su presentación según lo dispuesto en la normativa de procedimiento administrativo común. Asimismo podrá realizarse la pre- sentación telemática de las solicitudes a través de la web del SERVEF (xxx.xxxxxx.xxx.xx), en el enlace «Solicitud Telemática» que hay aso- ciado a cada ayuda publicada; para ello, el solicitante deberá disponer de firma electrónica avanzada, bien con el certificado reconocido de entidad (personas jurídicas), o bien con el certificado reconocido para ciudadanos (persona física), ambos admitidos por la sede electrónica de la Generalitat (xxxxx://xxxx.xxx.xx).
2. El plazo para la presentación de solicitudes para el ejercicio 2016 se iniciará el día siguiente al de la publicación de esta Resolución en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana y finalizará el 20 de septiem- bre de 2016. Con carácter adicional a este plazo general, las solicitudes deberán presentarse en el plazo de dos meses desde la contratación obje- to de la subvención.
Noveno. Documentación que debe acompañar a la solicitud
1. Las solicitudes deberán acompañarse de la siguiente documen- tación:
a) Documentación identificativa del solicitante y, en su caso, iden- tificación y acreditación del representante legal.
b) Dos ejemplares de los datos de domiciliación bancaria, según modelo normalizado.
c) Contrato de trabajo que da lugar a la ayuda y su comunicación al centro SERVEF de Empleo.
d) Alta en la Seguridad Social del trabajador contratado.
e) Declaración responsable de que la contratación no incurre en causa de exclusión.
f) Declaración responsable del cumplimiento de la normativa sobre integración laboral de personas con discapacidad o, en su caso, la exen- ción a dicha obligación.
g) Declaración responsable sobre otras ayudas recibidas para los mismos costes subvencionales o el mismo hecho subvencionable o de
obtingut cap, a fi de comprovar que no se superen els límits de l’apartat 2 de l’article 5 del Reglament (UE) 1407/2013, de la Comissió.
h) Declaració responsable de no estar incurs en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari ni per a ser receptor del pagament a què fa referència els apartats 2 i 3 de l’article 13 i l’apartat 5 de l’article 34 de la Llei 38/2003, segons model normalitzat.
i) Declaració responsable de les ajudes de minimis concedides al sol·licitant durant els dos exercicis fiscals anteriors i durant l’exercici fiscal en curs, segons model normalitzat.
j) Si és el cas, certificat o resolució acreditativa de la diversitat fun- cional de la persona contractada, d’acord amb el que estableix la dispo- sició addicional segona de l’Ordre 7/2016.
k) Informe de la Tresoreria General de la Seguretat Social relatiu a la plantilla mitjana dels treballadors en situació d’alta en els trenta dies naturals anteriors a la celebració del contracte.
l) Informe de la Tresoreria General de la Seguretat Social relatiu a la plantilla de treballadors en situació d’alta en la data de contractació.
m) Acreditació, si és el cas, de la condició de dona víctima de vio- lència sobre la dona, d’acord amb el que disposa l’article 9, apartats 1 i 2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, Integral con- tra la violència sobre la Dona en l’Àmbit de la Comunitat Valenciana.
2. La presentació de la sol·licitud comportarà l’autorització perquè el SERVEF obtinga directament l’acreditació de les dades d’identitat del sol·licitant (si es tracta d’una persona física) i del representant legal, i també del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social No obstant això, el sol·licitant podrà denegar o revocar aquest consentiment efectuant comunicació escrita al SERVEF en aquest sentit. En aquest supòsit, haurà de presentar-se la documentació identifica- tiva del sol·licitant i, si és el cas, del representant legal, i també els certificats originals positius de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, de la Conselleria competent en matèria d’Hisenda i de la Tresoreria General de la Seguretat Social, expressius d’estar al corrent en el compliment de les obligacions fiscals i amb la Seguretat Social
3. La sol·licitud i els formularis normalitzats per a la tramitació d’aquestes subvencions es troben disponibles en l’adreça d’internet xxx.xxxxxx.xx.
Desé. Instrucció del procediment
1. La instrucció correspondrà als Serveis territorials del SERVEF competents en matèria d’Ocupació.
2. Examinades les sol·licituds, l’òrgan instructor emetrà un informe on farà constar que els beneficiaris compleixen tots els requisits neces- saris per a la concessió de les ajudes.
3. En cada Direcció Territorial del SERVEF es constituirà un òrgan col·legiat integrat per la persona titular del Servei Territorial competent en matèria d’Ocupació o persona que designe per a la seua substitució, que ho presidirà; dues vocals; i un secretari, amb veu però sense vot. Els vocals i el secretari seran designats per la persona titular de la Direcció Territorial del SERVEF entre funcionaris adscrits al Servei Territorial competent en matèria d’Ocupació.
4. L’òrgan col·legiat emetrà periòdicament informes on es concrete el resultat de les avaluacions efectuades en relació amb els períodes de temps que considere.
5. Les propostes de concessió es formularan a l’òrgan concedent per l’òrgan col·legiat a través de l’òrgan instructor.
Onzé. Criteris de valoració de les sol·licituds
1. La concessió d’aquestes subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva, per al que es tindrà en compte com a únic criteri el moment en què s’haja presentat en qualsevol dels registres pre- vists en la normativa de procediment administratiu comú la sol·licitud i restant documentació exigida per la convocatòria.
2. En el cas que distints expedients tingueren la mateixa data de criteri i no resultara possible prioritzar-los per hora de presentació, es prioritzaran els contractes de persones amb diversitat funcional i, a falta d’això, de dones; si l’empat persistira, es prioritzarà en funció de la data de sol·licitud més antiga i, si d’aquesta manera tampoc es resolguera l’empat, en funció del número d’expedient més baix.
no haber obtenido ninguna, a fin de comprobar que no se superan los límites del apartado 2 del artículo 5 del Reglamento (UE) 1407/2013, de la Comisión.
h) Declaración responsable de no estar incurso en las prohibiciones para obtener la condición de beneficiario ni para ser receptor del pago a que hace referencia los apartados 2 y 3 del artículo 13 y el apartado 5 del artículo 34 de la Ley 38/2003, según modelo normalizado.
i) Declaración responsable de las ayudas de minimis concedidas al solicitante durante los dos ejercicios fiscales anteriores y durante el ejercicio fiscal en curso, según modelo normalizado.
j) En su caso, certificado o resolución acreditativa de la diversidad funcional de la persona contratada, de acuerdo con lo previsto en la disposición adicional segunda de la Orden 7/2016.
k) Informe de la Tesorería General de la Seguridad Social relativo a la plantilla media de los trabajadores en situación de alta en los treinta días naturales anteriores a la celebración del contrato.
l) Informe de la Tesorería General de la Seguridad Social relativo a la plantilla de trabajadores en situación de alta en la fecha de contra- tación.
m) Acreditación, en su caso, de la condición de mujer víctima de violencia sobre la mujer, conforme a lo dispuesto en el artículo 9, apar- tados 1 y 2 de la Ley 7/2012, de 23 de noviembre, de la Generalitat, Integral contra la violencia sobre la Mujer en el Ámbito de la Comunitat Valenciana.
2. La presentación de la solicitud conllevará la autorización para que el SERVEF obtenga directamente la acreditación de los datos de identidad del solicitante (si se trata de una persona física) y del repre- sentante legal, así como del cumplimiento de las obligaciones tributarias y con la Seguridad Social. No obstante, el solicitante podrá denegar o revocar este consentimiento efectuando comunicación escrita al SER- VEF en tal sentido. En este supuesto, deberá presentarse la documenta- ción identificativa del solicitante y, en su caso, del representante legal, así como los certificados originales positivos de la Agencia Estatal de la Administración Tributaria, de la conselleria competente en materia de Hacienda y de la Tesorería General de la Seguridad Social, expresivos de estar al corriente en el cumplimiento de las obligaciones fiscales y con la Seguridad Social.
3. La solicitud y los formularios normalizados para la tramitación de estas subvenciones se encuentran disponibles en la dirección de internet xxx.xxxxxx.xx.
Décimo. Intrucción del procedimiento
1. La instrucción corresponderá a los servicios territoriales del SER- VEF competentes en materia de Empleo.
2. Examinadas las solicitudes, el órgano instructor emitirá informe donde hará constar que los beneficiarios cumplen todos los requisitos necesarios para la concesión de las ayudas.
3. En cada Dirección Territorial del SERVEF se constituirá un órga- no colegiado integrado por la persona titular del Servicio Territorial competente en materia de Empleo o persona que designe para su susti- tución, que lo presidirá; dos vocales; y un secretario, con voz pero sin voto. Los vocales y el secretario serán designados por la persona titular de la Dirección Territorial del SERVEF entre funcionarios adscritos al Servicio Territorial competente en materia de Empleo.
4. El órgano colegiado emitirá periódicamente informes donde se concrete el resultado de las evaluaciones efectuadas en relación con los periodos de tiempo que considere.
5. Las propuestas de concesión se formularán al órgano concedente por el órgano colegiado a través del órgano instructor.
Undécimo. Criterios de valoración de las solicitudes
1. La concesión de estas subvenciones se tramitará en régimen de concurrencia competitiva, para lo que se tendrá en cuenta como único criterio el momento en que se haya presentado en cualquiera de los regis- tros previstos en la normativa de procedimiento administrativo común la solicitud y restante documentación exigida por la convocatoria.
2. En caso de que distintos expedientes tuvieran la misma fecha de criterio y no resultara posible priorizarlos por hora de presentación, se priorizarán los contratos de personas con diversidad funcional y, en su defecto, de mujeres; si el empate persistiera, se priorizará en función de la fecha de solicitud más antigua y, si de esta forma tampoco se resol- viera el empate, en función del número de expediente más bajo.
Dotzé. Resolució i recursos
1. La competència per a resoldre sobre les sol·licituds presentades correspon per delegació a la persona titular de la Direcció Territorial del SERVEF corresponent.
2. La resolució contindrà informació de l’import previst de l’ajuda en equivalent de subvenció bruta, i també del seu caràcter de minimis, fent referència expressa al títol i a la publicació del Reglament en el DOUE.
3. El procediment podrà resoldre’s de forma parcial, a mesura que els sol·licitants presenten la totalitat de la documentació establida en la convocatòria.
4. La resolució posarà fi a la via administrativa i contra ella podrà interposar-se recurs potestatiu de reposició davant de la Direcció Gene- ral del SERVEF en el termini d’un mes, comptat des de l’endemà de la seua notificació, d’acord amb el que disposa la normativa de procedi- ment administratiu comú; o recurs contenciós-administratiu en el termi- ni de dos mesos, computat en els termes ja mencionats, davant del Jutjat Contenciós Administratiu de la corresponent província, de conformitat amb el que estableixen els articles 8 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Tretzé. Termini de resolució i mitjà de notificació
1. El termini per a resoldre i notificar la resolució de concessió serà de sis mesos comptats a partir de l’endemà al de l’entrada de la sol·li- citud en qualsevol dels registres del SERVEF. Transcorregut el termi- ni sense que s’haja dictat una resolució expressa, la sol·licitud podrà entendre’s desestimada per silenci administratiu.
2. La notificació dels tràmits necessaris per a la tramitació d’aquesta convocatòria s’efectuarà per correu certificat de conformitat amb el que estableix la normativa de procediment administratiu comú.
Catorzé. Liquidació i pagament
La liquidació de les ajudes s’efectuarà una vegada justificades amb la documentació presentada junt amb la sol·licitud les condicions esta- blides, alliberant-se d’una sola vegada l’import de l’ajuda després que es dicte la resolució de concessió.
Quinzé. Obligacions del beneficiari
A més del que disposa l’article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, són obligacions del beneficiari:
a) Xxxxxxxxxxx els contractes de treball per escrit.
b) Els contractes a jornada parcial hauran d’arreplegar expressament en el seu tancat el nombre d’hores setmanals de treball; els contractes per obra o servei, la seua duració estimada expressada en mesos com- plets.
c) En els supòsits de contractació indefinida inicial i conversió a indefinit mantenir l’ocupació creada durant almenys dotze mesos.
d) En el supòsit de contractació temporal, mantenir l’ocupació cre- ada durant almenys el període de temps establit en el contracte objecte de subvenció.
e) Durant el període de manteniment del contracte subvencionat, no podrà disminuir la plantilla mitjana dels treballadors en situació d’alta en l’entitat beneficiària, llevat que aquesta situació responga a vacants originades per la baixa voluntària, mort, discapacitat sobrevinguda, jubilació per motius d’edat o acomiadament disciplinari o per causes objectives no declarat improcedent de la persona treballadora.
f) Aportar en el termini d’un mes després de la finalització del perí- ode de manteniment del contracte, l’Informe de la Tresoreria General de la Seguretat Social relatiu a la plantilla mitjana de les persones treballa- dores en situació d’alta durant el dit període de manteniment.
g) Facilitar quantes dades i informació, en qüestions relacionades amb les subvencions concedides, li siga requerit pel SERVEF.
h) Comunicar al SERVEF la sol·licitud o obtenció d’altres subven- cions o ajudes per a la mateixa finalitat; així com qualsevol incidència o variació que es produïsca en relació amb la subvenció concedida.
i) Disposar dels llibres comptables, registres diligenciats i la resta de documents degudament auditats en els termes exigits per la legislació mercantil i sectorial corresponent; així com conservar els documents
Duodécimo. Resolución y recursos
1. La competencia para resolver sobre las solicitudes presentadas corresponde por delegación a la persona titular de la Dirección Territo- rial del SERVEF correspondiente.
2. La resolución contendrá información del importe previsto de la ayuda en equivalente de subvención bruta, así como de su carácter de minimis, haciendo referencia expresa al título y a la publicación del Reglamento en el DOUE.
3. El procedimiento podrá resolverse de forma parcial, a medida que los solicitantes presenten la totalidad de la documentación establecida en la convocatoria.
4. La resolución pondrá fin a la vía administrativa y contra ella podrá interponerse recurso potestativo de reposición ante la Direc- ción General del SERVEF en el plazo de un mes, contado desde el día siguiente al de su notificación, de acuerdo con lo dispuesto en la normativa de procedimiento administrativo común; o recurso conten- cioso-administrativo en el plazo de dos meses, computado en los tér- minos ya dichos, ante el Juzgado de lo Contencioso Administrativo de la correspondiente provincia, de conformidad con lo establecido en los artículos 8 y 46.1 de la Ley 29/1998, de 13 de julio, reguladora de la jurisdicción contencioso-administrativa.
Decimotercero. Plazo de resolución y medio de notificación
1. El plazo para resolver y notificar la resolución de concesión será de seis meses contados a partir del día siguiente al de la entrada de la solicitud en cualquiera de los registros del SERVEF. Transcurrido dicho plazo sin que se haya dictado resolución expresa, la solicitud podrá entenderse desestimada por silencio administrativo.
2. La notificación de los trámites necesarios para la tramitación de esta convocatoria se efectuará por correo certificado de conformidad con lo establecido en la normativa de procedimiento administrativo común.
Decimocuarto. Liquidación y pago
La liquidación de las ayudas se efectuará una vez justificadas con la documentación presentada junto a la solicitud las condiciones estable- cidas, librándose de una sola vez el importe de la ayuda después de que se dicte la resolución de concesión.
Decimoquinto. Obligaciones del beneficiario
Además de lo dispuesto en el artículo 14 de la Ley 38/2003, de 17 de noviembre, General de Subvenciones, son obligaciones del benefi- ciario:
a) Formalizar los contratos de trabajo por escrito.
b) Los contratos a jornada parcial deberán recoger expresamente en su clausulado el número de horas semanales de trabajo; los contratos por obra o servicio, su duración estimada expresada en meses completos.
c) En los supuestos de contratación indefinida inicial y conversión a indefinido mantener el empleo creado durante al menos doce meses.
d) En el supuesto de contratación temporal, mantener el empleo creado durante al menos el periodo de tiempo establecido en el contrato objeto de subvención.
e) Durante el periodo de mantenimiento del contrato subvenciona- do, no podrá disminuir la plantilla media de los trabajadores en situa- ción de alta en la entidad beneficiaria, salvo que esta situación responda a vacantes originadas por la baja voluntaria, muerte, discapacidad sobre- venida, jubilación por motivos de edad o despido disciplinario o por causas objetivas no declarado improcedente de la persona trabajadora.
f) Aportar en el plazo de un mes tras la finalización del periodo de mantenimiento del contrato, el Informe de la Tesorería General de la Seguridad Social relativo a la plantilla media de las personas trabajado- ras en situación de alta durante dicho periodo de mantenimiento.
g) Facilitar cuantos datos e información, en cuestiones relacionadas con las subvenciones concedidas, le sea requerido por el SERVEF.
h) Comunicar al SERVEF la solicitud u obtención de otras subven- ciones o ayudas para la misma finalidad; así como cualquier incidencia o variación que se produzca en relación con la subvención concedida.
i) Disponer de los libros contables, registros diligenciados y demás documentos debidamente auditados en los términos exigidos por la legislación mercantil y sectorial correspondiente; así como conservar
(inclosos els electrònics) que justifiquen l’aplicació dels fons rebuts, mentres pogueren ser objecte de control, sent aquests originals o còpies certificades conformement amb aquests.
j) Les persones jurídiques hauran de comptabilitzar el cobrament de la subvenció a través d’un codi comptable específic, l’extracte comp- table del qual haurà d’aportar-se al SERVEF en el termini indicat en la lletra f) d’aquest resolc.
k) Complir les obligacions de transparència establides en la legis- lació bàsica, de conformitat amb allò que disposa l’article 3 de la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, en el cas que l’en- titat perceba durant el període d’un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros o quan, almenys, el 40 % del total dels seus ingressos anuals tinguen caràcter d’ajuda o subvenció pública, sempre que aconsegueixen com a mínim la quantitat de 5.000 euros. Sense perjuí de l’anterior, qualsevol beneficiari que perceba, durant el període d’un any, ajudes o subvencions, de l’administració autonòmica o de qualsevol altra entitat enumerada en l’article 2 de la Llei 2/2015, per import superior a 10.000 euros, haurà de donar l’ade- quada publicitat a aquesta, indicant almenys l’entitat pública concedent, l’import rebut i el programa, activitat, inversió o actuació subvencionat. La difusió d’aquesta informació es realitzarà preferentment a través de les corresponents pàgines web. En el cas que no disposen de pàgina web on realitzar la dita publicitat, podran complir amb aquesta obligació a través del portal que pose a la seua disposició la Generalitat.
l) Aportar en el termini indicat en la lletra f) d’aquest resolc, una declaració en model normalitzat sobre el compliment de les obligacions de transparència a què fa referència la lletra anterior.
m) Facilitar al SERVEF les mesures d’acompanyament que propi- cien l’adequació de la inserció arreplegades en la disposició addicional tercera de l’Orde 7/2016. En aquest sentit el beneficiari haurà de conce- dir a la persona treballadora el permís necessari en horari laboral perquè acudisca al Centre SERVEF, a fi que es realitzen les labors d’acompa- nyament i orientació durant el període de manteniment del contracte.
Setzé. Dret de la competència
1. Aquestes ajudes se sotmeten al règim de minimis, establit en el Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Fun- cionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis, publicat en el DOUE L352 de 24 de desembre de 2013. Per aquest motiu, no podran concedir-se a empreses dels sectors següents:
a) Pesca i aqüicultura, regulats pel Reglament (CE) núm. 104/2000 del Consell.
b) Producció primària dels productes agrícoles (que figuren en la llista de l’annex I del Tractat).
c) Les ajudes concedides a les empreses que operen en el sector de la transformació i comercialització de productes agrícoles, en els casos següents:
c.1) Quan l’import de l’ajuda es determine en funció del preu o de la quantitat de productes d’aquest tipus adquirits a productors primaris o comercialitzats per les empreses interessades.
c.2) Quan l’ajuda estiga supeditada que una part o la totalitat de la mateixa es repercutisca als productors primaris.
d) Activitats relacionades amb l’exportació a tercers països o Estats membres, és a dir, les ajudes directament vinculades a les quantitats exportades, a l’establiment i l’explotació d’una xarxa de distribució o a altres despeses corrents vinculades a l’activitat exportadora.
e) Ajudes condicionades a la utilització de productes nacionals en compte d’importats.
2. L’aplicació d’aquest règim suposa que l’import total de les aju- des de minimis concedides a una única empresa (s’entendrà per única empresa la definició establida en l’apartat 2 de l’article 2 del Regla- ment (UE) NÚM. 1407/2013, de la Comissió) no excedirà de 200.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals. Quan una única empresa realitze per compte d’altri operacions de transport de merca- deries per carretera l’import total de les ajudes de minimis concedides no excedirà de 100.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals.
los documentos (incluidos los electrónicos) que justifiquen la aplicación de los fondos recibidos, en tanto pudieran ser objeto de control, siendo estos originales o copias certificadas conforme con los mismos.
j) Las personas jurídicas deberán contabilizar el cobro de la subven- ción a través de un código contable específico, cuyo extracto contable deberá aportarse al SERVEF en el plazo indicado en la letra f) de este resuelvo.
k) Cumplir las obligaciones de transparencia establecidas en la legislación básica, de conformidad con lo dispuesto en el artículo 3 de la Ley 2/2015, de 2 de abril, de la Generalitat, de Transparencia, Buen Gobierno y Participación Ciudadana de la Comunitat Valenciana, en el caso de que la entidad perciba durante el periodo de un año ayudas o subvenciones públicas en una cuantía superior a 100.000 euros o cuan- do, al menos, el 40 % del total de sus ingresos anuales tengan carácter de ayuda o subvención pública, siempre que alcancen como mínimo la cantidad de 5.000 euros. Sin perjuicio de lo anterior, cualquier benefi- ciario que perciba, durante el periodo de un año, ayudas o subvenciones, de la administración autonómica o de cualquier otra entidad enumerada en el artículo 2 de la Ley 2/2015, por importe superior a 10.000 euros, deberá dar la adecuada publicidad a la misma, indicando al menos la entidad pública concedente, el importe recibido y el programa, activi- dad, inversión o actuación subvencionado. La difusión de esta infor- mación se realizará preferentemente a través de las correspondientes páginas web. En caso de que no dispongan de página web donde realizar dicha publicidad, podrán cumplir con dicha obligación a través del por- tal que ponga a su disposición la Generalitat.
l) Aportar en el plazo indicado en la letra f) de este resuelvo, una
declaración en modelo normalizado sobre el cumplimiento de las obli- gaciones de transparencia a que hace referencia la letra anterior.
m) Facilitar al SERVEF las medidas de acompañamiento que propi- cien la adecuación de la inserción recogidas en la disposición adicional tercera de la Orden 7/2016. En este sentido el beneficiario deberá conce- der a la persona trabajadora el permiso necesario en horario laboral para que acuda al Centro SERVEF, al objeto de que se realicen las labores de acompañamiento y orientación durante el periodo de mantenimiento del contrato.
Decimosexto. Derecho de la competencia
1. Estas ayudas se someten al régimen de minimis, establecido en el Reglamento (UE) núm. 1407/2013 de la Comisión, de 18 de diciembre de 2013, relativo a la aplicación de los artículos 107 y 108 del Tratado de Funcionamiento de la Unión Europea a las ayudas de minimis, publi- cado en el DOUE L352 de 24 de diciembre de 2013. Por este motivo, no podrán concederse a empresas de los siguientes sectores:
a) Pesca y acuicultura, regulados por el Reglamento (CE) Núm. 104/2000 del Consejo.
b) Producción primaria de los productos agrícolas (que figuran en la lista del anexo I del Tratado).
c) Las ayudas concedidas a las empresas que operan en el sector de la transformación y comercialización de productos agrícolas, en los casos siguientes:
c.1) cuando el importe de la ayuda se determine en función del pre- cio o de la cantidad de productos de este tipo adquiridos a productores primarios o comercializados por las empresas interesadas.
c.2) cuando la ayuda esté supeditada a que una parte o la totalidad de la misma se repercuta a los productores primarios.
d) Actividades relacionadas con la exportación a terceros países o Estados miembros, es decir, las ayudas directamente vinculadas a las cantidades exportadas, al establecimiento y la explotación de una red de distribución o a otros gastos corrientes vinculados a la actividad exportadora.
e) Ayudas condicionadas a la utilización de productos nacionales en lugar de importados.
2. La aplicación de este régimen supone que el importe total de las ayudas de minimis concedidas a una única empresa (se entenderá por única empresa la definición establecida en el apartado 2 del artículo 2 del Reglamento (UE) Núm. 1407/2013, de la Comisión) no excederá de 200.000 euros durante cualquier periodo de tres ejercicios fiscales. Cuando una única empresa realice por cuenta ajena operaciones de transporte de mercancías por carretera el importe total de las ayudas de minimis concedidas no excederá de 100.000 euros durante cualquier periodo de tres ejercicios fiscales.
3. Les ajudes de minimis concedides d’acord amb el Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió podran acumular-se amb les ajudes de minimis concedides d’acord amb el Reglament (UE) NÚM. 360/2012 de la Comissió fins al límit màxim establit en aquest últim Reglament. Podran acumular-se amb ajudes de minimis concedides d’acord amb altres reglaments de minimis fins al límit màxim pertinent que s’estableix en l’apartat 2 de l’article 3 del Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió.
4. Les ajudes de minimis no s’acumularan amb cap ajuda estatal en relació amb les mateixes despeses subvencionables o amb ajuda estatal per a la mateixa mesura de finançament de risc, si aquesta acumulació excedira de la intensitat d’ajuda o de l’import d’ajudes superior corres- ponent fixat en les circumstàncies concretes de cada cas per un regla- ment d’exempció per categories o una decisió adoptats per la Comissió. Les ajudes de minimis que no es concedisquen per a costs subvenciona- bles específics, ni puguen atribuir-se a costs subvencionables específics podran acumular-se amb altres ajudes estatals concedides en virtut d’un reglament d’exempció per categories o d’una decisió adoptats per la Comissió.
Contra aquesta resolució, que esgota la via administrativa, podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, a comptar de l’endemà de la seua publicació, davant del corres- ponent Jutjat del Contenciós Administratiu de la província de València, d’acord amb el que estableixen els articles 8 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o potestativament recurs de reposició davant d’aquest mateix òrgan en el termini d’un mes, computat en els mateixos termes, de conformitat amb el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Adminis- tratiu Comú. Tot això sense perjuí que els interessats puguen presentar qualsevol altre recurs que estimen pertinent.
València, 21 de juliol de 2016.– La directora general del SERVEF: Xxxxx Xxxx Xxxx Xxxxxxxxxxx.
3. Las ayudas de minimis concedidas con arreglo al Reglamento (UE) núm. 1407/2013 de la Comisión podrán acumularse con las ayudas de minimis concedidas con arreglo al Reglamento (UE) núm. 360/2012 de la Comisión hasta el límite máximo establecido en este último Regla- mento. Podrán acumularse con ayudas de minimis concedidas con arre- glo a otros reglamentos de minimis hasta el límite máximo pertinente que se establece en el apartado 2 del artículo 3 del Reglamento (UE) Núm. 1407/2013 de la Comisión.
4. Las ayudas de minimis no se acumularán con ninguna ayuda estatal en relación con los mismos gastos subvencionables o con ayuda estatal para la misma medida de financiación de riesgo, si dicha acu- mulación excediera de la intensidad de ayuda o del importe de ayudas superior correspondiente fijado en las circunstancias
concretas de cada caso por un reglamento de exención por catego- rías o una decisión adoptados por la Comisión. Las ayudas de minimis que no se concedan para costes subvencionables específicos, ni puedan atribuirse a costes subvencionables específicos podrán acumularse con otras ayudas estatales concedidas en virtud de un reglamento de exen- ción por categorías o de una decisión adoptados por la Comisión.
Contra esta resolución, que agota la vía administrativa, podrá inter- ponerse recurso contencioso administrativo en el plazo de dos meses, a contar desde el día siguiente al de su publicación, ante el correspon- diente Juzgado de lo Contencioso Administrativo de la provincia de Valencia, de acuerdo con lo establecido en los artículos 8 y 46.1 de la Ley 29/1998, de 13 de julio, reguladora de la jurisdicción contencio- so-administrativa, o potestativamente recurso de reposición ante este mismo órgano en el plazo de un mes, computado en los mismos térmi- nos, de conformidad con lo dispuesto en los artículos 116 y 117 de la Ley 30/1992, de Régimen Jurídico de las Administraciones Públicas y del Procedimiento Administrativo Común. Todo ello sin perjuicio de que los interesados puedan presentar cualquier otro recurso que estimen pertinente.
Valencia, 21 de julio de 2016.– La directora general del SERVEF: Xxxxx Xxxx Xxxx Xxxxxxxxxxx.