Arbitratge Cláusulas de Ejemplo

Arbitratge. Els plecs de clàusules administratives poden preveure la remissió a un arbitratge, conforme a les disposicions de la Llei 60/2003, de 23 de desembre, d’arbitratge, per a la solució dels diferents conflictes que puguin sorgir sobre els efectes, compliment i extinció dels contractes que celebri FGC.
Arbitratge. Sens perjudici del que estableix la clàusula trenta-novena, es podrà acordar el sotmetiment a arbitratge de la solució de totes o alguna de les controvèrsies que puguin sorgir entre l’administració contractant i la/es empresa/es contractista/es, sempre que es tracti de matèries de lliure disposició conforme a dret i, específicament, sobre els efectes, el compliment i l’extinció d’aquest contracte, de conformitat amb el que disposa la Llei 60/2003, de 23 de desembre, d’Arbitratge.
Arbitratge. Sens perjudici del que estableix la clàusula trenta-novena, es podrà acordar el sotmetiment a arbitratge de la solució de totes o alguna de les controvèrsies que puguin sorgir entre l’administració contractant i la/es empresa/es contractista/es, sempre que es tracti de matèries de lliure disposició conforme a dret i, específicament, sobre els efectes, el compliment i l’extinció d’aquest contracte, de conformitat amb el que disposa la Llei 60/2003, de 23 de desembre, d’Arbitratge. Quaranta-unena. Mesures cautelars‌ Abans d’interposar el recurs especial en matèria de contractació les persones legitimades per interposar-lo podran sol·licitar davant l’òrgan competent per a la seva resolució l’adopció de mesures cautelars, de conformitat amb el que estableix l’article 49 de la LCSP i el Reial decret 814/2015, d’11 de setembre, ja esmentat.
Arbitratge. Qualsevol qüestió, disputa o diferència que sorgeixi entre les parts durant l’execució i extinció dels contractes objecte de les presents instruccions de contractació, es resoldrà mitjançant l’arbitratge del Tribunal Arbitral de Catalunya. L’òrgan de contractació de LC és el Consell d’Administració, sense perjudici de les facultats que corresponguin al Director General segons els estatuts de la societat o per delegació del propi Consell d’Administració. Els plecs de cada licitació poden preveure la constitució d’una Mesa de Contractació amb funcions d’assistència a l’òrgan de contractació, que coordina les actuacions formals en les licitacions públiques realitzades i actua de conformitat amb allò indicat en el plec de clàusules específic de la contractació. En cas de no haver-n’hi, les referencies de les presents instruccions a la Mesa de contractació cal entendre que es refereixen a l’òrgan de contractació. Així mateix es podrà designar un responsable de contracte en conformitat amb el LCSP. La mesa de contractació tindrà facultats per a la valoració i anàlisi de les ofertes i proposta d’adjudicació. La intervenció de la Mesa de contractació serà potestativa i caldrà que estigui expressament previst en els plecs de la licitació. En cas de no haver-hi, les referencies de les presents instruccions cal entendre que es refereixen a l’òrgan de contractació. Així mateix es podrà designar un responsable de contracte en conformitat amb el LCSP. Com a norma general, els contractes que atorgui no estaran subjectes a regulació harmonitzada atesa la seva condició de no poder adjudicador (art. 19.1 LCSP). No obstant això, en el cas que els contractes es trobin subvencionats i que per aquest motiu sí estiguin subjectes a regulació harmonitzada d’acord amb art. 23 LCSP, LC ajustarà el procediments d’adjudicació a la regulació legal corresponent al referit règim. L’empresa contractista ha d’emprar el català en les seves relacions amb l’Administració de la Generalitat i LC derivades de l’execució de l’objecte del contracte. Així mateix, l’empresa contractista i, si escau, les empreses subcontractistes han d’emprar, almenys, el català en els rètols, les publicacions, els avisos i en la resta de comunicacions de caràcter general que derivin de l’execució de les prestacions objecte del contracte. En els plecs de les licitacions, s’ha de determinar la documentació que cal que l’empresa contractista lliuri almenys en llengua catalana. En tot cas, l’empresa contractista i, si e...
Arbitratge. Qualsevol qüestió, disputa o diferència que sorgeixi entre les parts, es resoldrà mitjançant l’arbitratge que preveu la Llei 60/2003, de 23 de desembre, sense perjudici de la plena efectivitat dels compromisos contractuals establerts que, malgrat això, hauran d’acomodar-se a la decisió de l’arbitratge. Les parts se sotmeten a l’arbitratge institucional del Tribunal Arbitral de Barcelona, de l’Associació Catalana per a l’Arbitratge, al qual s’encarrega la designació de l’Àrbitre o Àrbitres i l’administració de l’arbitratge; i les parts s’obliguen des d’ara al compliment de la decisió arbitral. L'arbitratge serà de dret. El termini per dictar el laude serà de 180 dies des de l'acceptació de l'arbitratge. La seva regulació i el procediment aplicable quedarà sotmès a l'esmentada Llei o posterior que la substitueixi i al Reglament del Tribunal Arbitral de Barcelona. El laude determinarà els respectius percentatges del cost del laude arbitral i, en el seu cas, proves necessàries, a pagar per cada una de les parts contractants en funció del grau de racionalitat dels respectius arguments.