Prerrogatives de l’Administració Cláusulas de Ejemplo

Prerrogatives de l’Administració. Dins dels límits i amb subjecció als requisits i efectes assenyalats en el TRLCSP, l’òrgan de contractació ostenta la prerrogativa d’interpretar els contractes, resoldre els dubtes que ofereixi el seu compliment, modificar-los per raons d’interès públic, acordar la resolució i els seus efectes. Les resolucions de l’òrgan de contractació tenen caràcter immediatament executiu i exhaureixen la via administrativa.
Prerrogatives de l’Administració. Dins dels límits i amb subjecció als requisits i efectes establerts a la normativa vigent, l’òrgan de contractació ostentarà en tot cas les següents prerrogatives: • Interpretació dels contractes administratius; • Resolució dels dubtes que hi puguin sorgir en el seu acompliment; • Modificar-lo per raons d’interès públic; • Acordar la resolució del contracte i determinar els efectes d’aquesta. En el corresponent expedient, es donarà audiència al contractista. Serà preceptiu l’informe de l’òrgan consultiu corresponent de la Generalitat de Catalunya, en els casos següents: • Interpretació, nul·litat i resolució, quan es formuli oposició per part del contractista; • Modificacions, quan la quantia d’aquests, aïllada o conjuntament, sigui superior a un 10 % del preu original del contracte i aquest sigui de quantia igual o superior a 6.000.000,00€
Prerrogatives de l’Administració. Dins dels límits i amb subjecció als requisits i efectes assenyalats en la LCSP, l’òrgan de contractació ostenta la prerrogativa d’interpretar el contracte, resoldre els dubtes que ofereixi el seu compliment, modificar-lo per raons d’interès públic, declarar la responsabilitat imputable a l’empresa contractista arran de l'execució del contracte, suspendre’n l'execució, acordar-ne la resolució i determinar els seus efectes. L’òrgan de contractació també té facultats d’inspecció, en els termes previstos a l’article 190, paràgraf segon LCSP. Els acords de l’òrgan de contractació, en exercici de les seves prerrogatives, tenen caràcter immediatament executiu i exhaureixen la via administrativa.
Prerrogatives de l’Administració. Dins dels límits i amb subjecció als requisits i efectes assenyalats en l’article 190 de la LCSP, l’òrgan de contractació ostenta les prerrogatives d’interpretar el contracte, resoldre els dubtes que ofereixi el seu compliment, modificar-lo per raons d’interès públic, declarar la responsabilitat imputable a l’empresa contractista arran de la seva execució, suspendre’n l’execució, acordar la seva resolució i determinar-ne els efectes. Així mateix, l’òrgan de contractació té les facultats d’inspecció de les activitats desenvolupades per l’empresa contractista durant l’execució del contracte, en els termes i amb els límits que estableix la LCSP. Als contractes de serveis que comporten prestacions directes a favor de la ciutadania l’Administració conservarà els poders de policia necessaris per assegurar la bona marxa dels serveis. Així mateix, en aquests contractes de serveis que comporten prestacions directes a favor de la ciutadania, si de l’incompliment per part del contractista es derivés una pertorbació greu i no reparable per altres mitjans en el servei i l’Administració no acordés la resolució del contracte, aquesta podrà acordar el segrest o la intervenció d’aquest fins que aquesta desaparegui. En tot cas, el contractista haurà d’abonar a l’Administració els danys i perjudicis que efectivament li hagi ocasionat. L’exercici de les prerrogatives de l’Administració es durà a terme mitjançant el procediment establert en l’article 191 de la LCSP. Els acords que adopti l’òrgan de contractació en l’exercici de les prerrogatives esmentades exhaureixen la via administrativa i són immediatament executius.
Prerrogatives de l’Administració. Dins dels límits i amb subjecció als requisits i efectes establerts a la normativa vigent, l’òrgan de contractació ostentarà en tot cas les següents prerrogatives: • Interpretació dels contractes administratius; • Resolució dels dubtes que hi puguin sorgir en el seu acompliment; • Modificar-lo per raons d’interès públic; • Acordar la resolució del contracte i determinar els efectes d’aquesta. En el corresponent expedient, es donarà audiència al contractista. Serà preceptiu l’informe de l’òrgan consultiu corresponent de la Generalitat de Catalunya, en els casos següents: • Interpretació, nul·litat i resolució, quan es formuli oposició per part del contractista; • Modificacions, quan sigui necessari realitzar prestacions addicionals que únicament pugui portar a terme el contractista per raons econòmiques o tècniques o perquè una nova adjudicació pugui generar inconvenients significatius o un augment substancial de costos per a l’Administració. En qualsevol cas, el límit màxim global d’una modificació per aquesta causa serà del 50% del valor inicial del contracte. Capítol V: Execució del contracte Clàusula 33. Execució del contracte